مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

استعداديابي نوجوانان معمولا در دوره دبيرستان (يعني زمان انتخاب رشته) و سپس زمان انتخاب رشته دانشگاه عمدتا مطرح مي‌شود. با استفاده از روش‌هاي مختلف مي‌توان به استعدادهاي نهفته نوجوان پي برد و او را در مسير موفقيت سوق داد. چه دختران و پسراني كه بدون هيچ فكري وارد رشته‌‌اي شده و بعدها از انتخاب‌شان پشيمان شده‌اند. براي جلوگيري از اين مساله متخصصان راه‌هايي براي سنجش مهارت‌ها، استعدادها، علايق و انتخاب مسيري متناسب با ويژگي‌هاي فردي مشخص كرده‌اند. پس با كمي تامل در اين دوره حساس مي‌توانيد آينده‌اي روشن را براي خود وفرزندتان رقم بزنيد.

منبع: استعداديابي نوجوانان و جوانان

استعداد يابي نوجوانان و جوانان

استعداديابي نوجوانان وجوانان فقط محدود به مسائل تحصيلي و درسي نمي‌شود. اگر نوجوانان به موقع از استعداد ها و توانمندي هاي خود مطلع شوند؛ بهتر مي‌توانند در مورد آينده خود تصميم گيري كنند. همكاري خانواده ها در مورد اين موضوع بسيار اهميت دارد. همچنين معلمين و مشاورين مدارس هم نقش مهممي در اين باره ايفا مي‌كنند.

اهميت استعداديابي نوجوانان و جوانان

شايد فكر كنيد دوره نوجواني يا جواني براي استعداديابي دير است و تنها در سنين كودكي مي‌توان به استعداد افراد پي‌برد، اما اين باور با نظر متخصصان همسو نيست. زيرا آن ها معتقدند بهترين سن براي استعداديابي دوران كودكي و در بازه 3 تا 6 سالگي است. اما پس از اين زمان شانس كشف استعدادهاي افراد از بين نمي‌رود. چرا كه استعدادها امري ذاتي هستند و مي‌توانند سال‌هاي سال بصورت نهفته باقي بمانند.  تاكيد بر استعداديابي در سنين كودكي تنها به اين دليل است كه پدر و مادر هرچقدر زودتر از توانايي‌هاي فرزندشان باخبر شوند فرصت بيشتري براي فراهم كردن يك بستر مناسب در اختيار دارند.

با اين حال استعداديابي نوجوانان و جوانان در كيفيت آينده فرزندتان تاثيرگذار است. چرا كه اگر ظرفيت‌هاي ذهني منحصر به فرد فرزندتان را بشناسيد مي‌توانيد در انتخاب رشته تحصيلي و انتخاب شغل آينده راهنمايي‌هاي بهتري در اختيار او قرار دهيد. همچنين در اين شرايط اگر زمينه مناسب و همسو با استعدادهاي نوجوان يا جوان فراهم شود، شانس موفقيت به ميزان زيادي بالا خواهد رفت.

براي استعداديابي نوجوانان و جوانان بايد چه كاري انجام دهيم؟

اگر مي‌خواهيد به فرزند خود در سنين نوجواني يا جواني كمك كنيد تا استعدادهاي خود را بشناسد، بايد برخي اصول و توصيه‌هاي روانشناختي را مدنظر قرار دهيد. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

 ⭕به مراكز روانشناسي معتبر مراجعه نماييد

اصولي‌ترين اقدامي كه براي استعداديابي نوجوانان و جوانان مي‌توانيد انجام دهيد؛ مراجعه به يك مركز روانشناسي معتبر و دريافت خدمات مشاوره است. روانشناسان در جلسات مشاوره به واسطه مصاحبه باليني و انجام انواع تست‌هاي هوش و شخصيت به مراجعين خود كمك مي‌كنند تا به بينش دقيق‌تري در مورد خود و توانمندي‌هاي منحصر به فردي كه دارند دست پيدا كنند. بعضي از تست هايي كه در اين سنين از نوجوان گرفته مي‌شوند؛ شامل تست هالند و هوش گاردنر است. در تست هالند كه براي سنين 12 سال به بالاست؛ 6 تيپ شخصيتي را تشخيص مي‌دهد.

🔵واقع گرا

🔵جسور و متهور

🔵هنري

🔵قاعده مند

🔵جستجوگر

🔵اجتماعي

 ⭕استعداديابي نوجوانان | به دنبال حس دروني باشيد

يكي از مهم‍ترين كارهايي كه براي استعداديابي در سنين نوجواني و جواني بايد انجام دهيد اين است كه بيش از هرچيز توسط نيروهاي دروني‌تان هدايت شويد. در حقيقت بايد كمتر به دنبال تاييد ديگران باشيد و ببينيد چه موضوعاتي شخصا منجر به رضايتمندي شما در زندگي مي‌شوند. در فرايند استعداديابي هيچ چيزي مهم تر از علاقه افراد نيست. 

⭕دوران كودكي را بررسي كنيد

يكي از راه هاي استعداديابي نوجوانان بررسي دوران كودكي است. علايقي كه در كودكي داشته‌ايد مي‌توانند هدايتگرهاي بسيار خوبي براي كشف استعدادهايتان باشند. از همين رو لازم است كمي در گذشته خود يا فرزند جوان‌تان جستجو كنيد، بيشتر در چه اموري موفق بوده‌ايد؟ انجام چه كارهايي بيش از همه شما را به وجد مي آورده است؟ در اين مورد از خود اونيز سوال بپرسيد.

 ⭕خودآگاهي تان را بالا بريد

خودآگاهي يكي از مهارت‌هاي مهم زندگي است كه در زمينه كشف استعداد نوجوانان نيز تا حد زيادي به شما كمك مي‌كند. افراد خودآگاه بينش بالايي در مورد خود دارند، اهداف زندگي‌شان را مي‌شناسند و با علايق و سلايق خود آشنا هستند. اگر در زمينه‌اي احساس ضعف مي‌كنيد مطالعه كتاب‌هاي خودياري و مراجعه به يك روانشناس در بهبود اين موضوع به شما كمك مي‌كنند.

⭕مديريت معاشرت  با دوستان و آشنايان

كساني كه با آن‌ها در ارتباط هستيد مي‌توانند نقش تعيين كننده‌اي در كشف استعدادهايتان داشته باشند.  معاشرت با كسي كه دائما علايق ديگران را مسخره مي‌كنند و مي‌خواهند شما را مطابق سليقه خود تغيير دهند به مرور زمان اعتماد به نفس‌تان را كاهش داده و مانع از بروز استعدادهايتان مي‌شود.

⭕از مسير اصلي منحرف نشويد

سنين نوجواني بسيار سنين حساسي است. در اين دوران از هرچيزي كه شما را از هدف تان دور مي‌كند يا باعث اتلاف استعدادهايتان مي‌شود؛ دوري كنيد. بسياري از جوانان از اهميت اين دوره مطلع نيستند و با وقت گذراني نادرست آن را از دست مي‌دهند. فراموش نكنيد كه اگر از اين دوران طلائي به خوبي استفاده نكرده باشيد؛ در آينده دچار پشيماني خواهيد شد. استفاده بيش از حد از موبايل و بازي هاي يارانه اي، دوستان ناباب، برنامه ريزي غلط و هدر دادن منابع در دسترس، از عوامل از بين برنده استعداد نوجوان هستند. با انجام استعداديابي نوجوانان توسط متخصص، فعاليت هاي مناسب خود را كشف كنيد.

ارزيابي تمام استعدادهاي نوجوان

 

همانطور كه گفته شد بسياري از والدين فقط به مهارت هاي درسي كودك اهميت مي‌دهند و هوش او را فقط در اين زمينه تقويت مي‌كنند. اما تقريبا 8 نوع هوش مختلف داريم كه هر كدام از نوجوانان در يك يا چند مورد از آن‌ها موفقيت كسب مي‌كنند. پس اگر نوجوان در رياضي بي استعداد است شايد در موارد ديگر بهتر عمل خواهد كرد. در اين قسمت توضيح مختصري در مورد انواع هوش ها خواهيم داد. با استعداديابي نوجوانان و جوانان تمامي زمينه هاي هوشي فرد بررسي مي‌شود.

🔴استعداد كلامي-زباني

هوش كلامي زباني بسيار نقش مهمي در زندگي نوجوان ايفا مي‌كند. آنها در هر زمينه اي كه مشغول كار شوند به اين استعداد خود نياز دارند. مهارت هايي مثل شنيدن دقيق، دايره لغات گسترده، استفاده از لغات صحيح در گفتار و نوشتار وحتي كاربرد آنها در جمله، تدريس و توضيح دادن از عوامل هوش كلامي- زباني نوجوان هستند كه در استعداديابي نوجوانان بايد به آن دقت شود.

🔴استعداد منطقي- رياضي

اين نوع از هوش از پسران بيشتر ديده مي‌شود. در واقع پسران علاقه بيشتري به مهارت هاي رياضي دارند و از استفاده مي‌كنند. در مطالعه اي مشخص شده است كه اين به ژنتيك آنها برمي‌گردد و عوامل محيطي دخالت كمتري در آن دارد. در واقع به دليل پيشرفته تر بودن اين نوع از هوش در پسران، آمار ابتلا به اوتيسم در آنان بالاتر است. شايد از نظر برخي تنها بالا بودن هوش رياضي به معناي توانمندي فرد باشد. در حالي كه در استعداديابي نوجوانان و جوانان ساير استعدادها نيز اهميت داشته و نقطه قوت نوجوان توانمندي او محسوب مي‌شود.

🔴هوش ديداري فضايي

ديد فضايي و تصويرسازي نيز نوع ديگري از انواع هوش است. در اين نوع هم پسرا بر دختران برتري دارند. البته به اين معنا نيست كه دختران از اين استعداد بي بهره هستند. اين توانايي به افراد كمك مي‌كند ديد سه بعدي داشته باشند.

🔴هوش موسيقيايي

در اين نوع از هوش افراد توانايي تشخيص آواها و ريتم هاي مختلف را در هر مكاني دارند. نسبت به صداهاي اطراف خود حساس هستند و حتي خود نيز علاقه زيادي به نواختن يا توليد موسيقي دارند.

🔴استعداد بدني- جنبشي

در استعداد بدني-جنبشي، افراد كنترل بسيار خوبي بر روي حركات بدن و ماهيچه هاي خود دارند. طبيعي است كه در رشته هاي ورزشي مختلفي موفق شوند. همچنين توانايي ويژه اي در حفظ تعادل و هماهنگي بدن خود دارند. 

🔴هوش طبيعت گرا

دسته اي از نوجوانان، توانايي ويژه اي در درك طبيعت و محيط اطراف خود دارند. اين گونه از افراد مي‌توانند ميان صفات گياهي وجانوري، تفاوت قائل شوند. شايد شما هم برخي از نوجوانان را ديده باشيد كه به جمع آوري و مطالعه گونه هاي گياهي و جانوري مي‌پردازند. در استعداديابي اين دسته از نوجوانان، طبيعت گرايي به شكل محسوسي از ديگر استعدادها بالاتر است.

🔴هوش ميان فردي

هوش ميان فردي به افراد كمك مي‌كند تا با ديگران تعامل ومعاشرت داشته باشندو هوش هيجاني نيز در اين قسمت نقش مهمي بازي مي‌كند. نوجواناني كه از هوش ميان فردي خوبي برخوردار هستند؛ از كارهاي گروهي لذت برده و معمولا از ميان گروه همسالان محبوب هستند.

🔴هوش درون فردي

هوش درون فردي، در واقع كيفيتي است كه به خود فرد براي رويارويي با مشكلات و مهارت حل مسئله كمك خواهد كرد. بهترين واكنش ها در بهترين زمان با هوش درون فردي امكانپذير مي‌شود. ارزش ها و جان بيني نوجوان نيز  در اين نوع از هوش پديدار مي‌گردند.

سخن پاياني

برخي از والدين در فرايند استعداديابي نوجوانان زياده روي كرده و بيش از حد روي اين موضع حساس مي‌شوند. گاهي با سخت گيري هاي خود او را به مجبور به انتخاب كاري مي‌كنند كه علاقه اي به آن ندارد. فراموش نكنيد كه صرف كردن پول و زمان، كودك شما را مستعد تر نخواهد كرد؛ حتي گاهي به ضرر او تمام خواهد شد. به همين دليل حتما در اين زمان از يك روانشناس كمك بگيريد.

متخصص با استعداديابي نوجوانان و جوانان به شما كمك مي كنند تا در زمينه درست زمان و هزينه صرف كنيد. توصيه ميكنيم براي دريافت خدمات استعداديابي نوجوانان به مراكز معتبر مراجعه نماييد. مجموعه ذهن نو با سابقه طولاني در اين خصوص شما را در انجام استعداديابي نوجوانان تان ياري خواهد كرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه استعداديابي نوجوانان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

استعداديابي نوجوانان چه كمكي به فرزندان مي كند؟

استعداديابي در سنين نوجواني مي‌تواند در هدايت تحصيلي و انتخاب شغل فرزندانتان به آن‌ها كمك كند و شانس موفقيت در آينده را نيز افزايش دهد.

آيا براي استعداديابي نوجوانان و جوانان نيز تست‌هاي خاصي وجود دارد؟

بله بسياري از تست‌هاي هوش علاوه بر نسخه‌هايي كه براي كودك دارند نسخه‌هايي براي نوجوانان و بزرگسالان نيز دارند كه روانشناسان براي استعداديابي در اين دوره سني بايد از آن نسخه‌ها استفاده نمايند.

منبع: استعداديابي نوجوانان و جوانان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/4/9  ] [ ۲۰ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 7
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب